Dnes na čepu

Čerstvě uvařeno

PIVO MUSTANG

Charakteristika piva od výrobce:
Tenhle nový kůň Ostravaru vás hned na první pohled zaujme hlavně výraznou zlatavou barvou. Ostravar Mustang je pivo nadupané třemi druhy pečlivě vybraných sladů, které mu dodávají plné tělo. Svůj nespoutaný charakter získal tradičním procesem kvašení v otevřených kádích spilky, aby byl dále vyšlechtěn dostatečně dlouhým zráním v ležáckém sklepě. V jeho plné chuti se odráží tři druhy vybraných chmelů, a to zejména Žatecký poloraný červeňák, který se řadí k nejlepším odrůdám na světě, a Kazbek, přezdívaný také "divoký chmel" pro svůj původ a kořenitou hořkost. Ostravar Mustang. Chuť jak bič.

PERNŠTEJN VILÉM 11

Charakteristika piva od výrobce: Světlý ležák

Vilém 11° je pivo plné sladové chuti, zářivě zlatého vzhledu a bohaté pěny. Pečlivě vybrané suroviny zaručují silný říz, chmelovou hořkost a příjemnou vůni.

Typ piva: Světlý ležák

Obsah alkoholu: 4.7 % obj.

Složení: voda, ječný slad, žatecký chmel

PILSNER URQUELL

Charakteristika piva od výrobce:

Tajemství unikátního postupu vaření piva Pilsner Urquell si
předáváme z generace na generaci již od první várky z roku 1842.
Za výslednou chuť ale vděčíme také těm nejlepším surovinám.

JEMNÁ CHUŤ DÍKY PLZEŇSKÉ VODĚ

Základem piva je měkká plzeňská voda, která má díky svému nízkému obsahu minerálů ideální pivovarské vlastnosti, a proto dodává pivu unikátní jemnou chuť.

ZLATÁ BARVA DÍKY VLASTNÍMU SLADU

Pro pivo Pilsner Urquell používáme vlastní slad, který si sami vyrábíme z těch nejvybranějších odrůd českého a moravského jarního dvouřadého ječmene.

KARAMELOVÁ CHUŤ DÍKY TROJITÉMU RMUTOVÁNÍ

Při rmutování vaříme slad s vodou v měděných varnách nad otevřeným plamenem. Tento unikátní postup opakujeme hned třikrát a díky tomu získává naše pivo charakteristickou vůni sladových zrn a vyváženou karamelovou chuť.

JEMNÁ HOŘKOST DÍKY ŽATECKÉMU CHMELU

Pro naše pivo používáme výhradně Žatecký poloraný červeňák, který našemu pivu dodává jemnou hořkost a nádherné chmelové aroma.



ČERNÁ BARBORA

Černé zlato se 4 druhy sladů a unikátní plnou chutí, ve které vítězí hořkost nad sladkostí. Dostala své jméno po patronce a ochránkyni dvanácti generací ostravských havířů.

Černou Barboru necháváme dozrát za studena v ležáckých tancích, aby získala svou příjemně sladovou, karamelově-kávovou chuť a barvu temnější než černou.